Koko perheen koteja

Luna - Asunnot

As Oy Luna on ensiluokkainen neljän paritaloasunnon kokonaisuus Hirvensalon Haarlassa, pienen metsäsaarekkeen suojassa. Luna koostuu yhdestä kolmiosta, yhdestä neliöstä ja kahdesta viisiöstä. Sijainti metsän laidalla on asemakaava-alueella poikkeuksellista. Takapihalle päin katsoessa onkin vaikea uskoa, että ollaan niin lähellä kaikkea ja että lähikauppa, koulu ja päiväkoti sijaitsevat kaikki lyhyen kävelymatkan päässä.

Lunan kodit ovat sekä pohjaratkaisultaan että muilta arkea helpottavilta ominaisuuksiltaan poikkeuksellisen toimivia. Suunnittelussa on ajateltu koko perheen arjen toimivuutta sekä viihtyisyyttä esteettisissä ja käytännöllisissä puitteissa.

Lunan asunnot luovat täydelliset puitteet niin perheille, pariskunnille kuin yksineläjillekin. Pohjaratkaisujen keskiössä on huonekalumaiset saarekkeilla ja integroiduilla kodinkoneilla varustellut keittiöt sekä niihin kauniisti sulautuvat olohuoneet ja ruokailutilat. Asunnot ovat neliöitään tavanomaista suurempia, joka tuo oman lisänsä sekä viihtyvyyteen että kalustettavuuteen.

5h keittiö ja ruokailu
5h terassi

Makuuhuoneessa on hotellimaista tuntua, sillä huoneen välittömästä läheisyydestä löytyy vaatehuoneen lisäksi sekä kylpytilat saunoineen sekä wc aamu- ja iltatoimille. Peililiukuovilla varustellun vaatehuoneen sijainti kodinhoitohuoneen vieressä on käytännöllinen ja toimii samalla siistinä kulkuväylänä kodinhoitohuoneen ja kylpytilojen välillä. Molemmissa tiloissa pyykki- ja vaatepinot on mahdollista piilottaa ovien taakse. Kylpytilojen, vaatehuoneen ja kodinhoitohuoneen lattiat ovat kaikki laatoitettu, joten tilassa voi kulkea huoletta märilläkin varpailla. Yksi Lunan asuntojen hurmaavista yksityiskohdista on myös suihkusta terassille johtava ovi, josta pääsee helposti vilvoittelemaan löylyjen välissä tai vaikka pulahtamaan ulkoporealtaan lämpimiin poreisiin.

Laadukas arki
sisällä ja ulkona

Lunan asunnoissa katetut ja led-valoin varustellut terassit luovat lisäneliöitä asumiseen talon molemmilla puolilla. Viisiöissä ja kolmiossa terasseista nautitaan jopa kolmella talon syrjällä ja terasseilta löytyy varaus niin ulkoporealtaalle kuin takallekin. Luna sopii täydellisesti kiireiselle perheelle myös pihojensa suhteen, sillä talojen sivuille sijoittuvat osakaspihat ovat helppohoitoisia ja koostuvat lähinnä ikivihreistä kasveista, joiden päätehtävä on luoda näkösuojaa kadun ja naapureiden välille. Kaikki asunnot avautuvat kohti rauhoittavaa mäntymetsikköä, jonka raosta avautuu suomalaista peruskalliota ja kangasmetsää. Tämän kaltainen yksityisyys asemakaava-alueella on harvinaista.

Laadukas arki
sisällä ja ulkona

Ulkokuva 4 - takaterassit Luna

3H + AVOK + S

92 m2

Lunan kolmio on asunnoista pienin, mutta hurmaa poikkeuksellisen tilavalla pohjaratkaisullaan.

Kolmiossa kylvetään valossa jo heti eteisessä, jossa sisään astuttaessa oikeanpuoleinen seinä on lasia ja vasemmalla puolella eteisen säilytystila kätkeytyy valoa heijastavien peililiukuovien taakse. Eteiskäytävältä avautuu näkymä kauniiseen saarekkeella ja integroiduilla kodinkoneilla varusteltuun avokeittiöön. Keittiön syliin sijoittuu ruokailutila, jossa on tilaa jopa kahdeksan hengen ruokapöydälle. Tämä on kolmiossa melko harvinaista. Keittiö, ruokailutila sekä olohuone muodostavat yhdessä noin 44 neliön avonaisen ja viihtyisän kokonaisuuden, jossa on tilaa hengittää. Tila jatkuu molempiin suuntaan terasseina, joille on käynti ruokailutilasta sekä olohuoneesta. L:n mallisen etuterassin on ajateltu soveltuvan grillailuun ja ruokailuun ja takapihan terassin taas rennompaan oleskeluun. Yhteensä katettuja terassineliöitä tässä asunnossa liki 50 m2.

Makuuhuoneita kolmiossa on kaksi, joista etupihan puoleinen soveltuu mainiosti lastenhuoneeksi tai työhuoneeksi. Seinämallisella wc-istuimella ja seinästä seinään ulottuvalla allaskalusteella varusteltu erillinen wc sijoittuu kätevästi tämän makuuhuoneen viereen. Päämakuuhuone ei kolmiossakaan jätä kylmäksi. Huone on pyhitetty pelkästään nukkumiselle ja rentoutumiselle, sillä vaatekaapit on siirretty erilliseen vaatehuoneeseen makuuhuoneen taakse. Tämä antaa uusia mahdollisuuksia myös kalustukselle. Makuuhuoneessa on hotellimaista tuntua, sillä huoneen välittömästä läheisyydestä löytyy vaatehuoneen lisäksi sekä kylpytilat saunoineen että wc aamu- ja iltatoimille. Peililiukuovilla varustellun vaatehuoneen sijainti kodinhoitohuoneen vieressä on käytännöllinen ja toimii samalla siistinä kulkuväylänä kodinhoitohuoneen ja kylpytilojen välillä. Molemmissa tiloissa pyykki- ja vaatepinot on mahdollista piilottaa ovien taakse. Kylpytilojen, vaatehuoneen ja kodinhoitohuoneen lattiat ovat kaikki laatoitettu, joten tilassa voi kulkea huoletta märilläkin varpailla. Yksi Lunan asuntojen hurmaavista yksityiskohdista on myös suihkusta terassille johtava ovi, josta pääsee helposti vilvoittelemaan löylyjen välissä tai vaikka pulahtamaan ulkoporealtaan lämpimiin poreisiin. Takaterassilla on varaus lämmittimelle, porealtaalle sekä kevyttakalle, joten kaikki edellytykset viihtyisiin iltoihin on täytetty.

4H + AVOK + S

104 m2

Lunan neliö on arjesta nauttivan perheen koti, jossa jokaiselle löytyy tilaa niin yhdessäoloon kuin yksin rauhoittumiseenkin. 

Neliön pohjaratkaisu on yhtä kolmion kanssa, lukuun ottamatta kolmatta makuuhuonetta, joka sijoittuu eteiskäytävän oikealle puolelle, jonka paikalla kolmiossa on terassi. Eteiskäytävältä avautuu näkymä kauniiseen saarekkeella ja integroiduilla kodinkoneilla varusteltuun avokeittiöön. Keittiön syliin sijoittuu ruokailutila, jossa on tilaa jopa kahdeksan hengen ruokapöydälle. Keittiö, ruokailutila sekä olohuone muodostavat yhdessä noin 44 neliön avonaisen ja viihtyisän kokonaisuuden, jossa on tilaa hengittää ja kokoontua perheen ja ystävien kesken. Tila jatkuu olohuoneesta terassille, josta aukeaa kauniit metsäiset näkymät. Kuten muissakin asunnoissa, myös neliössä katettuja terasseja on asunnon molemmin puolin.

Makuuhuoneita neliössä on kolme, jotka on mukavasti erillään toisistaan. Etupihan puoleiset soveltuvat mainiosti lastenhuoneiksi tai työhuoneeksi. Seinämallisella wc-istuimella ja seinästä seinään ulottuvalla allaskalusteella varusteltu erillinen wc sijoittuu kätevästi makuuhuoneiden läheisyyteen. Luksusluokan päämakuuhuone löytyy tietenkin myös neliöstä. Huone on pyhitetty pelkästään nukkumiselle ja rentoutumiselle, sillä vaatekaapit on siirretty erilliseen vaatehuoneeseen makuuhuoneen taakse. Tämä antaa uusia mahdollisuuksia myös kalustukselle. Makuuhuoneessa on hotellimaista tuntua, sillä huoneen välittömästä läheisyydestä löytyy vaatehuoneen lisäksi sekä kylpytilat saunoineen sekä wc aamu- ja iltatoimille. Peililiukuovilla varustellun vaatehuoneen sijainti kodinhoitohuoneen vieressä on käytännöllinen ja toimii samalla siistinä kulkuväylänä kodinhoitohuoneen ja kylpytilojen välillä. Molemmissa tiloissa pyykki- ja vaatepinot on mahdollista piilottaa ovien taakse. Kylpytilojen, vaatehuoneen ja kodinhoitohuoneen lattiat ovat kaikki laatoitettu, joten tilassa voi kulkea huoletta märilläkin varpailla. Yksi Lunan asuntojen hurmaavista yksityiskohdista on myös suihkusta terassille johtava ovi, josta pääsee helposti vilvoittelemaan löylyjen välissä tai vaikka pulahtamaan ulkoporealtaan lämpimiin poreisiin. Takaterassilla on varaus lämmittimelle, porealtaalle sekä kevyttakalle, joten kaikki edellytykset viihtyisiin iltoihin on täytetty.

5H + AVOK + S

126 m2

Lunan viisiöt ovat yhtiön suurimmat asunnot ja ovat täydellisiä lapsiperheen koteja. Isot terassit tekevät asunnoista vielä neliötään suuremmat.

Lunan viisiöt ovat yhtiön suurimmat asunnot, jotka soveltuvat täydellisesti niin lapseperheelle kuin tilaa rakastavalle pariskunnallekin. Varsinaisten neliöiden lisäksi asunnoissa on yli 60 m2 katettua terassia kolmeen ilmansuuntaan. Suuret lasipinnat sekä mittavat terassit tekevät asunnoista vielä neliöitään suuremmat. 

Valoa ja avaruutta eteiskäytävälle tuo ikkuna sekä lattiasta kattoon ulottuvat peililiukuovet. Näkymä keittiö- ja oleskelutiloihin avautuu jo etuovelta ja houkuttelee astelemaan peremmälle. Keittiö sijoittuu kodin keskiöön upeine saarekkeineen ja integroituine kodinkoneineen. Huonekalumainen avokeittiö sopii täydellisesti oleskelutilojen jatkoksi. Valoisassa lasikulmassa on paikka ruokapöydälle ja käynti myös takapihan terassille. Näin keittiössä loihditut herkut saadaan kätevästi katettua niin sisälle kuin terassillekin. Toinen käynti takaterassille on olohuoneen päädystä. Tunnelmaa kokkailuun, ruokailuun ja oleskeluun tuo takkavaraus keittiön viereisellä seinällä. Takkavarauksen sijainti on mietitty niin, että se siitä on iloa moneen tilaan ja tilanteeseen viemättä tilaa kalustettavuudelta.

Lunan viisiöissä on kolme pienempää makuuhuonetta, joissa kussakin on maksimoitu säilytystilan määrä lattiasta kattoon ulottuvien liukuovien takana. Perheen pienimpien käytössä on oma suihkulla ja seinäasenteisella wc-istuimella varusteltu kylpyhuone, joka helpottaa perheen arkea ja kiireisiä aamuja. Päämakuuhuoneet sijoittuvat takapihan puolelle, jossa nautitaan miltein lattiasta kattoon ulottuvista ikkunoista sekä niistä aukeavista metsäisistä näkymistä. Näissä makuuhuoneissa on hotellimaista tuntua, sillä huoneen välittömästä läheisyydestä löytyy sekä kylpytilat saunoineen, wc aamu- ja iltatoimille sekä erillinen vaatehuone, joka sijoittuu makuuhuoneen taakse. Peililiukuovilla varustellun vaatehuoneen sijainti kodinhoitohuoneen vieressä on käytännöllinen ja toimii samalla siistinä kulkuväylänä kodinhoitohuoneen ja kylpytilojen välillä. Kylpytilojen, vaatehuoneen ja kodinhoitohuoneen lattiat ovat kaikki laatoitettu, joten tilassa voi kulkea huoletta märilläkin varpailla. Yksi Lunan asuntojen hurmaavista yksityiskohdista on suihkusta terassille johtava ovi, josta pääsee helposti vilvoittelemaan löylyjen välissä tai vaikka pulahtamaan ulkoporealtaan lämpimiin poreisiin. Takaterassilla on varaus lämmittimelle, porealtaalle sekä kevyttakalle, joten kaikki edellytykset viihtyisiin iltoihin on täytetty.